Goncalo Feio poprowadzi drugą edycję Ślęza Conference
Dział metodologii szkolenia Ślęza Coaching po pierwszej edycji warsztatów trenerskich Ślęza Conference od razu rozpoczął przygotowania do drugiej odsłony konferencji. Znane są już szczegóły tego wydarzenia. Odbędzie się ono 26 maja w sali konferencyjnej MCS-u Wrocław na Stadionie Olimpijskim.
Drugą edycję Ślęza Conference poprowadzi znany portugalski trener Goncalo Feio. Swoje pierwsze kroki w karierze trenerskiej stawiał w Akademii Piłkarskiej Benfiki Lizbona – Escolas de Futebol Geração Benfica. Pracował w Legii Warszawa jako trener Akademii, a przez dwa sezony pełnił rolę asystenta trenera Henninga Berga, pod którego wodzą Legia dwukrotnie występowała w Lidze Europy. Po 4,5 roku spędzonych w Warszawie przeniósł się do Krakowa. Przez sześć miesięcy pracował w Akademii Wisły, a kolejny sezon spędził jako asystent trenera Kiko Ramireza. W międzyczasie realizował wiele projektów, między innymi EM Sport czy Scouts for Football. Współpracował też z telewizją Polsat Sport jako ekspert.
Portugalczyk podczas warsztatów skupi się na teorii niezbędnej w codziennej pracy trenera. Pierwsza część zajęć teoretycznych zostanie poświęcona rozmowie na temat tożsamości trenera. Następnie Feio przedstawi model treningu będącego fundamentem rozwijania modelu gry. Na ostatnim wykładzie omówi wszystkie najważniejsze aspekty defensywy – od makro do mikro fundamentów gry w obronie, niezwykle istotnego elementu gry dobrze funkcjonującej drużyny piłkarskiej.
Harmonogram warsztatów* (wszystkie wykłady prowadzone w języku polskim):
9.30 – 10.00 – Zapisy
10.00 – 12.00 – Wykład: Tożsamość trenera
12.00 – 13.00 – Przerwa obiadowa
13.00 – 14.30 – Wykład: Model treningu jako fundament rozwijania modelu gry
14.30 – 14.45 – Przerwa kawowa
14.45 – 16.30 – Wykład: Makro, mezo, mikro fundamenty gry w defensywie
* organizator zastrzega możliwość zmian w harmonogramie
W cenie biletów (109 zł ulgowy, 139 zł normalny) zawarte są:
- materiały szkoleniowe
- certyfikat uczestnictwa
- ciepły posiłek w przerwie obiadowej